Gratis E-book!!
Ken jij De kracht van wijsheid en optimisme?
geplaatst op 19 juni 2019
Je bent als mens een Optimist of een Pessimist. Of een variant op deze 2.
Je kent er vast wel een paar in je omgeving. Ik persoonlijk ken er zeker een paar...;-)...

De vraag is: Wat is het verstandigst?

Pessimisten zeggen natuurlijk dat zij "realist" zijn. Ze beweren dat het leven zwaar en moeilijk is, dat veel dingen anders lopen dan ze verwachten, dat het niet verstandig is jezelf kwetsbaar te maken voor teleurstellingen. Pessimisten denken dat als je verwacht dat het mis zal gaan, je niet teleurgesteld zult zijn als dat inderdaad gebeurt.
Het zal je niet verbazen dat pessimisten veel meer teleurstellingen te verwerken krijgen dan optimisten.

De verklaring is simpel: Ze zijn gefocust op mislukking. Ze zoeken bevestiging  en bewijzen voor hun negatieve veronderstellingen. Ze gebruiken negatieve ervaringen als wapen om de wijsheid van optimisme te weerleggen. Ze geloven dat optimisten hun kop in het zand steken en gewoonweg niet willen inzien hoe het leven in elkaar steekt.

Optimisten daarentegen weten dat niemand een kristallen bol heeft en dat niemand in de toekomst kan kijken. Daarom weten zij dat pessimisten er vaak zeker van menen te zijn dat iets niet zal lukken, maar dat ze er eigenlijk slechts naar gissen en alleen aannemen dat het waar is. Voor hen misschien. Zo heeft ieder zijn of haar waarheid.

Optimisten geloven dat, aangezien niemand echt weet wat er zal gebeuren, het verstandiger is, en daarbij het leven ook een stuk leuker en aangenamer maakt en vreugedevoller tegelijk, om optimistisch te zijn en er altijd het beste van hopen.

Een van de oerwetten van het succes is dat je energie je aandacht volgt.

Wat je aandacht geeft groeit, je weet het misschien nog uit een eerdere blog van mij. Of je krijgt nu ineens een Banner op je netvlies geprojecteerd (deze heb ik vaak in de zaal staan.)

Die oerwet (universele wet) geldt voor alle mensen, iedereen op deze wereld, optimisten en pessimisten of ze dat nu willen of niet. Als je energie vooraf negatief geladen is, als je zoekt naar fouten, problemen en bevestigingen dat het leven een strijd is zal het overgrote deel van je energie zich daarop richten.

Wat denk je dat er dan zal gebeuren en wat zul je dan vinden? Wij creëren wat we zien en verwachten te zien. Ik ben van huis uit een optimist, als ik naar een oplossing zoek en verwacht te vinden zal dat meestal ook gebeuren, slaag ik altijd? Nee hoor, niet altijd. Alleen een pessimist zal dan zeggen: "Zie je wel, wat heb ik je gezegd." En ik zie daar dan wel weer een leermoment in om het een volgende keer wellicht anders te doen. Kortom er schuilt veel wijsheid in OPTIMISME.

Als voorbeeld zal ik een van mijn persoonlijke ervaringen met je delen.

Een hele tijd geleden, toen ik pas op facebook zat, heb ik eens een filmpje geplaatst van een Auto waarvan je het dak op afstand open en dicht kon doen. Dat was onbewust een actie toen. Gewoon een gaaf filmpje. Een jaar of wat later heb ik een moodboard gemaakt met onder andere zo'n zelfde auto erop. Hangt op kantoor waar ik dagelijks kom. Onbewust kijk en zie ik zaken die me boeien en waar ik mijn pijlen op richt. En guess wat er nu alweer een tijdje bij ons in de garage staat?

Wat je aandacht geeft groeit! 

In je huwelijk, je gezin, je werk, je hobbies, op school, je omgeving, kortom overal waar je bent en waar jij je begeeft.
Maar Pas op! Het werkt beide kanten op, positief als ook negatief.


Reviews
↓ Schrijf een review

Naam
E-mail
E-mail mij de reacties op dit artikel