Gratis E-book!!
ComHumans leert je met geld omgaan
geplaatst op 27 september 2020
Als mens maar zeker als vader aan het hoofd van mijn eigen gezin heb ik wensen en maak ik plannen. Plannen voor de toekomst, mijn eigen toekomst maar ook voor mijn gezin.
 

Wat is dat ideaal beeld dan? Hoe ziet het eruit? Hoogopgeleid zijn? Hard werken? Kinderen naar school voor het volgen van goede opleidingen? Succesvol zijn met onze carrières? Worden we daar rijk en vermogend van? Leren we op school hoe we rijk kunnen worden?

Leren we op de universiteit hoe we rijk kunnen worden? Leren onze kinderen op school hoe ze goed en verstandig met geld omgaan? Krijgen ze daar geldlessen?

Vragen die ik zelf al heel lang geleden heb gesteld. Omdat ik me die vragen heb gesteld ben ik op zoek gegaan naar antwoorden. Niet alle antwoorden heb ik terug gevonden. Wel veel. Wat voor mij gold zal ook voor veel andere mensen, vaders, moeders gelden tegenwoordig.

Toch?

Ouders willen het beste voor hun kinderen. Ouders willen graag dat hun kinderen goed terecht komen. Vaak willen ouders dan hun kinderen het beter krijgen dan zijzelf.Ouders willen graag dat hun kinderen:

Naar de beste scholen gaan, geldlessen krijgen op school, een opleiding volgen die perfect bij ze past, hard studeren en goede cijfers halen, naar de beste universiteiten gaan,
een goed betaalde baan vinden, uitzicht hebben op een lange carrière met uitstekende voorwaarden en uitzicht hebben op een rooskleurige toekomst het liefst zonder al te veel zorgen.

Right?


Goede cijfers behalen op school zijn noodzakelijk want:

Zonder goede cijfers kan je niet naar de hogeschool of naar de universiteit.

Een goede opleiding is noodzakelijk want:

Zonder goede opleiding kan je geen goede baan vinden.

Maar, is bovenstaande een garantie voor succes? Is bovenstaande een garantie om rijkdom te vergaren?

Hoeveel beroemde en rijke mensen ken jij die NIET rijk zijn geworden door hun opleiding?

De beroemde basketbal speler Michael Jordan, Queen of Pop Madonna,
Microsoft oprichter Bill Gates.

En zo kan ik nog wel een tijdje verder gaan. Valt het je op dat allen hierboven geen baan hebben maar een bedrijf hebben of een brand zijn?

De wereld is aan het veranderen, maar het advies dat ouders aan hun kinderen geven is nog niet veranderd. Kinderen zijn niet gek. Zij zien ook dat Bill Gates zijn opleiding op Harvard niet afmaakte, Microsoft oprichtte en nu één van de rijkste mensen ter wereld is. Ik zelf ben van de Havo na 2 jaar terug naar de Mavo gegaan.
Het is uiteindelijk best goed met mij gekomen...;-) op mijn 26ste startte ik mijn eerste bedrijf. Just saying. Geldlessen leerde ik van mensen die het konden weten en vooral het bewijs hebben geleverd. Eigen ervaringen en veel doen.  

Kinderen willen eigenlijk niet:

Zo hard werken als hun ouders. Zo veel belasting betalen als hun ouders. Zo veel schulden hebben als hun ouders. Zo weinig vrije tijd hebben als hun ouders. Zo veel ruzie hebben over geld. De onzekerheid van het hebben van een baan waar garantie op een bedrijfspensioen niet meer vanzelfsprekend is.

Kinderen hebben een nieuwe weg, een nieuwe richting nodig, zij willen het anders!

De financiële kennis en omgang met geld in de echte wereld is rampzalig als de kinderen geen financiële inzichten leren. Regeringshoofden geven het verkeerde voorbeeld, overheden falen op beleid. Landen dreigen zelfs failliet te gaan.

Jongeren hebben vaak al een creditcard op zak voordat ze van de middelbare school afkomen! Met een SMS is een € 300 flits krediet binnen 2 minuten voor elkaar!

Alles kan per maand en op afbetaling aangeschaft worden.
Terwijl ze geen financiële inzichten op school geleerd krijgen.

Je wilt er toch bij horen? Waarbij? Vraag ik me dan af.
Gebrek aan inzicht, kennis en zelfvertrouwen zijn hier de boosdoeners.

Kinderen blijven geen kinderen, ze worden groter en de meesten worden wijzer.
Al doende leren ze en ze zullen hun adviezen overdragen naar hun kinderen.
Om ervoor te zorgen dat die adviezen en wijze raad ook echt WIJS worden overgedragen zijn wij het educatie programma van ComHumans gestart.

Dus als jij wilt leren hoe geld echt werkt en ook vóór jou werkt en jij niet voor het geld dan is mijn advies om serieus te overwegen om meer informatie te verzamelen over ons educatie platform.

Ben jij klaar voor de echte wereld? Heb jij voldoende financiële inzichten ontwikkeld? Weet jij bijvoorbeeld:

Hoe samengestelde rente werkt?
Hoe je geld moet investeren zonder onnodige risico’s?
Hoe je met je eigen uitgaven geld kunt verdienen?
Hoe je financiële plannen maakt en ze tot succes kunt brengen?
Hoe je sparen leuker en meer kunt laten opbrengen?
Hoe je de taal leert spreken van adviseurs en bankmensen?
Hoe je doelen stelt en deze stuk voor stuk kunt behalen?
Hoe opties, aandelen, obligaties werken voor jouw vermogen?
Hoe je beter leert met geld omgaan zodat het langer bij je blijft?


Kinderen hebben nieuw advies nodig. Kinderen hebben een ander toekomstbeeld nodig als het op geld aankomt. Zonder financiële kennis en kennis van de werking van geld zijn wij en onze kinderen niet voorbereid op die rooskleurige toekomst. Die toekomst die we voor onszelf en voor onze kinderen voor ogen hebben.

 

Want met nieuwe kennis en kunde over geld

maak je betere keuzes.

De trainers, ondernemers en mede directieleden Ben Veerbeek en ikzelf hebben de educatie video's met enorm veel plezier opgenomen. Het zijn stuk voor stuk high end trainingen geworden met een nog hogere impact als JIJ ze gaat zien en gaat toepassen in je eigen leven.

Laat gerust je reactie achter onderaan dit blog of deel het met je vrienden via de Social Media knoppen. Super bedankt.

Arthur


 

Reviews
↓ Schrijf een review

Naam
E-mail
E-mail mij de reacties op dit artikel