Gratis E-book!!
Het is niet altijd Goud dat blinkt
geplaatst op 17 februari 2019
De laatste paar dagen heb ik heerlijk kunnen nadenken over verschillende zaken. De prachtige route die ik momenteel “loop” samen met mijn vrouw Petra de kinderen Ben Ton Arian Annie Erwin Reggy en alle anderen die ons helpen de droom voor velen te verwezenlijken. Incl. mijn eigen droom.

Het verhaal van de Europeaan en de Turk sprak mij ondanks alles toch heel erg aan. Het gaat zo:
Een Europese zakenman stond op een pier van een Turks kustdorpje, toen een visser met zijn bootje aanmeerde. In de boot lagen enkele grote vissen. De Europeaan gaf de visser een compliment over de kwaliteit van zijn vissen en vroeg hem hoe lang hij over zijn vangst had gedaan.

"Niet zo lang", antwoordde de visser. Waarop de Europeaan vroeg waarom hij dan niet langer bleef vissen, zodat hij meer zou vangen.

"Ik heb genoeg voor mijn gezin en wat vrienden."

"Maar wat doe je dan met de rest van je tijd?"

"Ik slaap uit, vis wat, speel met mijn kinderen, daarna siësta met mijn vrouw en 's avond loop ik het dorp in, drink ik wat wijn en speel gitaar met mijn vrienden. Ik heb een goed leven."

"Haha, beste man, ik heb een Business school op HBO niveau gedaan Nima-A en alle PE punten die nodig zijn als Financial Expert en kan je helpen. Je zou meer tijd moeten besteden aan vissen. Dan kun je met de verkoop ervan een grote boot kopen, waarna je met de winst daarvan steeds meer boten koopt. Je vissen verkoop je dan niet meer aan consumenten, maar aan de groothandel. En uiteindelijk zorg je met je bedrijf zelf voor het product, de verwerking en de distributie. Je zal dit dorpje moeten verlaten voor de grote stad, waar je je uitbreidende bedrijf gaat runnen."

De Turks visser vroeg: "Maar beste man, hoe lang gaat dit duren?"

"15 tot 20 jaar, 25 maximaal."

"Maar dan, mijnheer?"

"Dan komt het mooiste gedeelte", antwoordde de Europeaan, "dan wacht je op het juiste moment om aandelen van je bedrijf te verkopen, je zult miljonair worden!"

"Miljonair, mijnheer? En dan?"

"Dan ga je met pensioen. Je verhuist naar een klein kustdorpje, waar je dagelijkst uitslaapt, wat vist, met je kinderen speelt, daarna siësta met je vrouw en 's avond loop je het dorp in, drink je wat wijn en speel je gitaar met je vrienden."

Moraal van dit verhaal?

Het is niet altijd Goud dat blinkt!

Je kunt kiezen om heel je leven te werken met de hoop op ontzettend rijk te worden, of kiezen voor minder geld, maar wel het rijke droomleven. Jij bent de architect van je eigen leven, jij zit op de stoel van de piloot en niemand anders.

Ik hoop je met dit verhaal aan het denken te zetten. Want vanuit denken ontstaat alles in dit leven. Financieel vrij ben je als je bijvoorbeeld € 1900,- aan inkomen binnen krijgt zonder te hoeven werken met circa € 1800,- aan kosten.

ComHumans helpt je met het online budget plan, de verdienen aan je eigen uitgave formule, de educatie programma’s, de beloningsprogramma’s en al het andere wat binnen ComHumans velen, inclusief jezelf, naar een beter financieel welzijn gaat tillen.

Op financieel- en kennis gebied. Maar onthoud: Het is niet altijd Goud dat blinkt!

(of wat je zelf ook invult, als de inkomsten maar passief zijn en meer dan je uitgaven)

Denk het, bepaal het en je wordt het.

Met een beetje hulp van mij en van ons team en de duizenden mensen die al met ComHumans bekend zijn, gaat ook jou dit lukken. Waarom niet?

Samen voor en met elkaar.

Denk Doe Durf


Stap in de boot en vaar mee op onze prachtige reis die ComHumans heet.
De wind kun je niet veranderen. Wat je wel kunt veranderen is de stand van je zeilen.

Mooie dag.
Arthur

3 Reviews
↓ Meteen een review schrijven

 

dario middel

Mooi gesproken Arthur. Mooi verhaal over die visser.
Ik zie Comhumans als een hele mooie reis naar financiele vrijheid!!Als wij met zn ALLEN dit goed aanpakken gaat het een stuk mooier en kleurrijker worden voor heel veel mensen.
Ik ben blij dat ik vorig jaar op de boot Comhumans ben ingestapt!! En we zijn nog niet eens echt gestart! Sta met nog een paar duizend mensen te trappellen om te gaan starten!! 

Ab

hai Arthur

zo dat een mooi verhaal, maar wel ook eens waar.
Ik zit al de de ComHumans boot !!

Grt Ab 

arthur

Welkom aan boord. Laat die "beste" stuurlui maar aan wal staan.
Naam
E-mail
E-mail mij de reacties op dit artikel