Gratis E-book!!
Educatie en Ontwikkeling Video's bij ComHumans
geplaatst op 17 oktober 2018
De disciplines die wonderen verrichten.

Wachten op een wonder is even dom als een sporter die thuis voor de televisie naar de Olympische spelen kijkt en hoopt dat hij een gouden medaille krijgt.

Het wonder komt niet naar ons toe. We moeten het wonder uitlokken en aantrekken. Actie nemen en DOEN.


 
Hier volgen 2 disciplines die dat voor je kunnen doen. Ik noem het:

Constant leren en groeien. Dit is voor mij persoonlijk een manier van leven geworden. Als we niet meer groeien, gaan we dood. Groei is leven. Constant leren en groeien betekent jezelf levendig voelen. Het betekent de beste te zijn die we kunnen zijn. Ook wij mensen zijn onderdeel van een geheel. De natuur. Net als bij planten is het bij mensen zo dat wanneer we niet meer groeien we aan het afsterven zijn. En laat dit laatste nu niet in onze natuur zitten. We willen leven.
Niet overleven. Maar leven.

Discipline Lezen uit Boeken

Is het je al eens opgevallen dat er in elke villa van vermogende mensen een bibliotheek aanwezig is? Waarom zou dat zo zijn? Hebben deze rijken een bibliotheek omdat ze zich zoiets kunnen permitteren? Of zijn ze rijk omdat ze veel gelezen hebben?

Deze wijze woorden zegt men niet zonder reden.

Een mens is de optelsom van alle boeken die hij gelezen heeft.

Waarom is lezen zo belangrijk? Dat komt enerzijds omdat woorden een idee betekenen. Elk nieuw woord dat we leren, betekent een nieuw idee. Ideeën zijn echter onbetaalbaar. Anderzijds ontwikkelt ons inkomen zich vaak parallel met onze woordenschat. Vandaag de dag zijn boeken een normaal bezit. Ik beschouw het als een voorrecht dat ik binnen enkele uren de essentie van vele jaren aan ervaring en ontwikkeling kan leren. We hoeven niet eerst alle fouten weer zelf te maken. Alle wetenschap is ergens beschreven. We moeten er echter wel naar zoeken. We moeten de informatie tegemoet treden. Proactief te werk gaan. DOEN. 

Waar haal ik de tijd en zin vandaan om te lezen?

Je zult je afvragen: ‘Hoe speel ik het klaar? Zoveel tijd heb ik niet!’ Ook ik vroeg me dat af en toch vond ik de tijd om het doen. Ik heb veel gelezen en ik ben naar veel seminars gegaan. En ik heb de acties ondernomen die ik wilde ondernemen. Met uitstekende resultaten als gevolg. En daar ben ik dankbaar voor en trots op. 


Discipline uit Seminars

Seminars hebben ten opzichte van boeken verschillende grote voordelen: we horen, zien, voelen en beleven, alles tegelijkertijd. Hoe meer we onze zintuigen gebruiken, des te beter leren we. Bovendien kunnen we in gesprek komen met degene die het seminar geeft.

Seminars bieden ook nog de mogelijkheid jezelf volledig uit het leven van alledag terug te kunnen trekken en jezelf vanaf een afstand te observeren. De sfeer van geconcentreerd leren wordt nog versterkt doordat ook anderen met dezelfde bedoeling als wij aan het seminar deelnemen. Kracht van de groep. Veel nieuwe intense vriendschappen kunnen worden gesloten en netwerken vergroot.

Goede seminars zijn duur en vaak buiten Nederland, dat weerhoudt veel mensen ervan ze te bezoeken. Ook als je weet dat je het je eigenlijk niet kunt veroorloven moet je minstens een paar keer per jaar een seminar bijwonen. Je kunt het je namelijk nog minder veroorloven je niet verder te ontwikkelen.

Want de prijs die je voor je verdere ontwikkeling betaalt, staat in geen verhouding tot de prijs die je voor je onkunde moet betalen.

Daarbij komt nog het feit dat de energie langzaam wegebt als je weer thuis bent en vervolgens geen actie onderneemt. Resultaat? Tijd kwijt, geld kwijt, energie kwijt. Typisch gevalletje "Jammer joh!"


De Kracht van Combineren

Vanaf de eerste minuut van ons leven leren we het meest door modelleren, nadoen. We worden veel meer door onze omgeving beïnvloed dan we vandaag de dag eigenlijk willen toegeven. Geen enkel boek en geen enkele studie beïnvloedt en vormt ons zo sterk als de mensen om ons heen.

Als we mensen om ons heen verzamelen die "beter" zijn dan wij, zullen we groeien.

Als we mensen om ons heen verzamelen die "slechter" zijn dan wij, zal onze groei stagneren.

("beter" en "slechter" bedoel ik hier in de zin van het bezitten van Kennis en Vaardigheden t.o.v van ons, niet als mens in het algemeen.)

Toch onderschatten we de invloed die anderen op ons hebben, omdat we onszelf graag zien als wezens die hun eigen richting bepalen. En het allemaal wel weten. Niets is minder waar (helaas).

De meeste mensen overschatten wat ze in een jaar kunnen doen en onderschatten wat ze in 5 jaar kunnen doen.

Om echte en blijvende veranderingen door te voeren in je leven, op alle voor jou belangrijke gebieden, kost tijd. Maar als je die tijd leuk en leerzaam doorbrengt zal er na verloop van tijd iets magisch gebeuren. 

Het verhaal van de bamboekweker illustreert dit als beste.

Een bamboekweker plant de zaailing en bedekt haar met as. Het plantje doet dan verder gedurende vier jaar helemaal niets. Elke morgen geeft de kweker de jonge plantjes water. Vier jaar lang elke morgen. Dan komt het plantje eindelijk boven de grond uit. Maar dan groeit de bamboe binnen slechts negentig dagen tot ongeveer twintig meter.

Gedurende de eerste vier jaar weet de kweker helemaal niet zeker of het plantje nog leeft. Maar hij verliest nooit het vertrouwen. Iemand die op lange termijn denkt, heeft dit vertrouwen nodig. Het is alleen de kunst je niet te laten ontmoedigen.


In de studio te Emmen van huureencameraman.nl Wilko Tigelaar en Ben Veerbeek.

Daar kwam alles SAMen. Jaren lange kennis uit boeken, levenservaring als mens en ondernemers, seminars, tips, tools, trics, passie, vreugde en verdriet. Zie je de voordelen van Combineren van Kracht? Met name voor hen die het niet of nooit hebben geleerd? Millennials? Onze toekomst?

In onze Sharing Community ComHumans.com, hebben wij onze
Educatie en Ontwikkelings Video's (E-learning Video’s) in 4 verschillende pakketten ondergebracht. Elk pakket is een aanvulling op het vorige pakket. Zeer Krachtige instrumenten om boekenkennis, ondernemers- en levenservaring, inspiratie en motivatie te combineren naar de tijd van NU.

Geen tijdverspilling, je bepaalt zelf waar en wanneer je kijkt en luistert, in de auto, thuis, op kantoor, op vakantie, in de avond of morgen. Jij bepaalt. En het mooiste van alles. Als AMbassador van ComHumans heb je het recht om al het materiaal met een goede commissie door te verkopen aan anderen.


Ben Veerbeek schrijft er dit over in zijn Blog.

"Het wordt tijd dat juist deze generatie “Millennials” extra aandacht krijgt om te groeien tot een individu dat begrip heeft voor deze tijd. Een jong volwassene, die zich druk maakt om de natuur, het klimaat, gezondheid en groei. Een kind dat zich ontwikkelt tot een volwassene met verantwoordelijkheidsgevoel voor zichzelf en de SAMenleving…"

leren_door_ontwikkelings_video's.png

Je steekt er zelf veel van op en we reiken je de tools aan om dat wat je hebt geleerd direct in de praktijk te brengen.

Hoe groot is de kans dat het nu nog fout kan gaan? Precies! Zeer klein.

Doe er je voordeel mee. Ter introductie is alles van de Educatie- en Ontwikkelings Video's nog extra voordelig geprijsd tot 4 sept. 2015.

Je betaalt géén € 7.200,- voor de 33 online trainingen ook géén € 2.500,- want Pakket 4 kost in de webshop van ComHumans tijdelijk € 1.500,- voor alles.

Alleen tot en met 4 september 2015 tegen deze prijs verkrijgbaar. Er zijn nog enkele introductie pakketten verkrijgbaar. Stuur je Voucher naar Petra@comhumans.com.

Wacht niet TE lang!

Al iets geleerd bij ComHumans? Laat het hieronder weten in het reactieveld. 

Mooie dag...delen Mag!

Arthur

Wil je meer weten over ComHumans.com en de mooie dingen die we doen? Lees dan ook de blogs van mijn goede vrienden en collega directieleden 
Ben Veerbeek CEO,  Arian Last CCO en  Ton van Wijk CCO


8 Reviews
↓ Meteen een review schrijven

 

Ben Veerbeek

Man wat een sterk verhaal. Het sluit naadloos aan bij wat we met ComHumans gaan neerzetten! Drie grote platformen op het gebied van e-learning, financiële kennis vergaren én persoonlijke ontwikkeling, "geld verdienen aan je eigen uitgaven" met ons revolutionaire loyalty platform met 8 unieke thema's en vooral MyWallet en MySafe. Onze SAMmers leren het SAM's Way. Als basis een online Budgetplan waarin je ziet wat je bespaart, maar ook verdienen kunt met onze platformen. Maar die educatie is zo belangrijk. Als we niets doen voor onze Millenials, als we ons zelf niet verbeteren en als we niet meer verantwoordelijkheid nemen dan dit, dan zijn we gauw klaar. Maar met ons e-learning programma dat 5 september gaat starten, dragen we enorm veel bij aan The Sharing Society ComHumans. SAM's Way wordt dan The Only Way! Mooi stuk Arthur Brekelmans. 

Jeroen Heynemans

Ik kan niet anders zeggen dan WEER een GEWELDIGE Blog.
Ook bij het lezen hierbij komt er energie en inspiratie vrij.
Al voor ComHumans was ik al meer gaan lezen dan dat ik ooit in mijn leven had gedaan.
Vroeger waren dat alleen maar stripboeken. (Zijn nog steeds leuk om te lezen)
Maar hoe ouder ik wordt hoe meer geïnteresseerd ik wordt op de ondernemers kant, financiele kant en persoonlijke ontwikkelings kant.
Dus lezen lezen lezen en ik krijg er LOL in.
Een boek lezen, als ik op de bank zit, op vakantie, voor ik ga slapen.
Even lezen, nieuwe stof voor de hersenen.
Veel boeken moeten plaats gaan maken voor Boeken die mezelf ontwikkelen.
Motivatie en leer audio in de auto als ik ga rijden........heerlijk.
Uit eigen ervaring kan ik niet anders zeggen dat het zeker NUT heeft om te doen.
Het is een kado aan je zelf met heel veel waarde.
Bedankt weer voor deze blog.
Groetjes Jeroen 

Ton van Wijk

Leest lekker weg Tuur, graag MEER......
Inspirerend in ieder geval om meteen mijn blog weer te gaan schrijven. Toen we samen met www.benveerbeek.com en www.arianlast.com deze blogs begonnen wist ik niet dat het zo leuk ging worden. ComHumans Blogs zijn leuuuuk. 

Frank van Laere

Duidelijk en waar! Lezen was nooit echt iets wat ik graag deed, op de Donald Duck na dan. Heb mezelf aangeleerd om echt te gaan lezen. Je merkt dat je kennis omhoog gaat. En dat zal nu steeds sneller gaan met ComHumans! Gaaf om op deze wijze én met pakket4 te leren wat precies Sam's Way is en wat ik daarover kan vertellen in deze SAMenleving.Steeds duidelijker dat we echt naar een Sharing Society gaan! Thanks Arthur! 

Arian Last

Stilstand is in de meeste situaties achteruitgang............... Waarom wordt ons tijdens onze jeugd en in onze studietijd niet datgene geleerd wat ons persoonlijk en zakelijk meer zou doen groeien?

Wat het antwoord daarop ook moge zijn..... Wij DOEN het anders en laten iedereen de mogelijkheden van groei zien.

Met en via het ComHumans platform. Bouwen aan een maatschappij waarin delen, geven, gunnen en leren weer normaal wordt, dat is de Sharing Society.

En wij doen dat SAM's Way ~ lees de blogs waarnaar verwezen wordt in dit artikel voor alle ins en outs. 

Anneke den os

Mooie Blog Arthur, ik was als kind geen lezer..ik had er zelfs een hekel aan ik herinner mij goed dat mijn zus boeken in no time uitlas...ik kon dat niet begrijpen. juist op latere leeftijd kwam bij mij de interesse te meer omdat ik steeds meer wilde weten over van alles en nog wat, waar ik ook maar kwam en er lag iets te lezen moest ik het doornemen...dus aan het lezen geslagen zo ben ik gegroeid het besef om nog veel meer uit het leven te halen kwam na een Groot Event in 2011 zo een die je beschreef Arthur, ik kreeg het cadeau maar normaal kost dat echt veel geld ik ben mij toen bewust geworden dat lezen leren is en leren groei betekend gaande weg ontmoete ik ook succesvolle mooie mensen waar ik ook weer van leerde en dan krijg je SAMen precies wat Comhumans is Gunnen Geven Delen daarop komend wil graag iets delen...over hoe belangrijk het voorlezen ook is want daar begint het natuurlijk mee daarom deel ik het graag even.. Effecten op de sociaal-emotionele ontwikkeling
‘Wie leest, leeft’, schreef successchrijver Philip Huff in een overtuigend artikel voor De Correspondent. ‘Je begrijpt de wereld beter als je hem vanuit verschillende perspectieven kunt bezien. Juist door boeken te lezen verplaats je je in het hoofd van een ander, en leer je een beetje beter begrijpen hoe die ander de wereld ziet.’ Raker had hij het niet kunnen verwoorden. (Voor)lezen maakt kinderen, empatischer, aardiger, fantasierijker en minder wereldvreemd… Het stelt kinderen in staat om adequater te reageren op gevoelens van andere mensen, daar meer voor open te staan en breder geïnteresseerd te zijn. Ons brein, zo bewijzen verschillende onderzoeken, maakt niet veel onderscheid tussen lezen over een gebeurtenissen en het meemaken van die gebeurtenissen in het echte leven. Uit fmri-scans is gebleken dat in beide gevallen dezelfde hersengebieden en neurale netwerken oplichten. Zo gek is het dus niet dat je – als je een prachtig boek hebt dichtgeslagen – het gevoel kunt hebben dat je het avontuur zelf beleefd hebt, dat je de hoofdpersoon zelf even was. en zo is dat met meer leerstof tot je nemen ook ...hoe mooi is het dat wij als AMbassador Sam's Way kunnen uitdragen... 

Rene Smit

Duidelijk verhaal Arthur! Het wordt tijd dat kinderen meer leren over finaciele kennis! Ze leren wel schulden te maken voor hun studie. Ze leren alleen niet hoe je weer van deze schulden afkomt! En dan sta je al met 1-0 achter! Ben blij dat jullie finaciele kennis hoog in het vaandel hebben staan, Want Ieder kind verdient een schuldvrije toekomst zonder zorgen! Ga zo door jullie zijn een voorbeeld voor anderen. 

Marie-José van der Hout

Wat een inspirerend verhaal, Arthur Brekelmans!

Ik heb al heel wat Seminars bezocht en ook al aardig wat gelezen.
Nu ik het verhaal van de Bamboeplant lees, voel ik me wel zo’n Bamboe-zaailing.

Zo’n zaailing, die al bijna 4 jaar in de grond zit.
In die 4 jaar vroeg ik me wel eens af, of ik toch niet beter een “normale baan” kon gaan zoeken. Gelukkig heb ik me niet laten ontmoedigen en bleef ik in mezelf geloven.

Als ik straks boven kom, ga ik de komende 90 dagen, d.m.v. de Educatieve Pakketten van ComHumans een enorme GROEISPURT maken!!

En wel op SAM's Way

Naam
E-mail
E-mail mij de reacties op dit artikel