Gratis E-book!!
Hou eens op met dat passiegedoe
geplaatst op 17 oktober 2018
Hou eens op met dat passie gedoe!
Begrijp mij niet verkeerd, het is duidelijk wat je met het woord passie wilt zeggen. Maar overal ter wereld, waar ik ook kom, staat ‘passie’ als een van de centrale woorden in de speech van de  de baas van het bedrijf. Ik lees het het in te veel stukken, boeken, websites, profielen. Toch hebben we het bij Passie & Adriaan gewoon over een clownsduo waarbij Bassie (lees passie) iedereen in de maling heeft genomen en op 75-jarige leeftijd nog vader werd.

Het gekke is dat het woord passie zoveel wordt gebruikt, te pas en te onpas, dat het zijn inhoudelijke waarde en betekenis aan het verliezen is. Mijn advies is dan ook;
Hou eens op met dat passie gedoe gebruik gewoon een synoniem, als je wilt bereiken dat de boodschap die je wilt overbrengen goed overkomt.
Weet je het nog?

Zo is ‘ambitie’ vaak veel meer to the point, de term geeft richting en energie. Het begrip heeft niet de bijklank van een vervelend clowntje en is een van de meest gezonde eigenschappen van ieder bedrijf of iedere werknemer. Je kunt je namelijk heel goed onderscheiden door je energieke ambitie, als je die goed voor het voetlicht weet te brengen, of op je website weet uit te dragen.

Lekker duidelijk en een goede aanzet om méér te willen weten over zo’n bedrijf.

Lees jullie visie en missie er maar eens op na, of de gespreksformulieren van de HR-afdeling, of zelfs jullie personeelsadvertenties.

Staat daar passie in? Vervang het. Staat het in je slogan?

Bijvoorbeeld: “Onze passie is food", “Passie voor service”, “Mijn passie is u verder te helpen!” En zo staan er nog honderden op het internet, maar is het onderscheidend? Voegt het echt toe? Trekt het binnen 3 seconden de aandacht?

Zo niet, schrap dit woord en vervang het door ambitie! Passie is als woord uitgewoond en wordt onderhand niet meer begrepen.

Luister eens goed naar het kleine stemmetje in je hoofd. Wat zegt dat nu?

‘Ja, hij heeft gelijk’, of: ‘Wat een bullshit, ik ben de passionele ondernemer die iedereen zou moeten leren kennen’. Als dat echt zo is, dan zit je goed…

Zo niet....dan weet je wat je nu te doen staat!

Reviews
↓ Schrijf een review

Naam
E-mail
E-mail mij de reacties op dit artikel