Gratis E-book!!
Gedreven
geplaatst op 29 november 2020

 

 

 

 

 

Toen Sir George Mallory zich in 1924 opmaakte om als eerste Brit de hoogste berg van de wereld te beklimmen, vroeg een reporter hem:"Why do you want to Climb Mount Everest?"

Mallory antwoordde kort en bondig:"Because it's there." Dit lijkt een uiterst eenvoudig antwoord.

Ik heb er jaren over gedaan om te begrijpen wat hij hiermee bedoelde.

 

Elk individu beschikt over een bepaalde hoeveelheid energie die het mogelijk maakt om zijn of haar dromen te verwezenlijken — op voorwaarde dat hij of zij beschikt over genoeg moed, doorzettingsvermogen en focus. Toch zoeken wij allen de eenvoudigste weg. Waarom pijn of ongemak verduren? Waarom onze confortzone verlaten?

Met zijn legendarische respons bedoelde Mallory dat niet zozeer de bergbeklimming de uitdaging was, maar het feit dat hij een keuze maakte om zijn doel te bereiken en zijn eigen weg te volgen. Minutieus had hij zich voorbereid en zorgvuldig de mogelijkheden gecreëerd om deze hachelijke onderneming tot een succesvol einde te brengen. Het ging niet om geld, roem of glorie. Zijn zoektocht ging om persoonlijke groei! Als mens hoef je geen 'natuurlijk talent' te hebben om je dromen te verwezenlijken.

 

 

Gun jezelf de tijd om (zelf)kennis te vergaren

 

Als je echt iets wil bereiken, zijn er een paar vereisten: inzet, angsten overwinnen en gefocust blijven. Gun jezelf de tijd om (zelf)kennis te vergaren. Werk dagelijks bewust aan je fysieke en mentale ontplooiing, haal het beste uit jouw capaciteiten. Ga op zoek naar inspiratie, zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft. Trotseer de uitdaging, zet jezelf maximaal in en wie weet waartoe jij in staat bent. Ook in jou zit er een Mallory! Waarom is het voor velen zo moeilijk in hun opzet te slagen? Het antwoord heet: angst. Angst is de grootste hindernis naar de verwezenlijking van onze dromen. Hetgeen ons ervan weerhoudt om onze objectieven te bereiken, is gebaseerd op angst. Angst is een onderdeel van ons bestaan en bepaalt mee wie we zijn, waar we naartoe gaan en hetgeen we doen. Pas als we onze angsten in de juiste context kunnen plaatsen en de psychologische herkomst ervan doorgronden, kunnen we deze hindernis overwinnen. De meeste mensen hebben de neiging onbekende situaties te vermijden, om zich zo te distantiëren van alle onzekerheden.

 

'HET IS NIET HOE GOED JE BENT MAAR HOE GOED JE WILT ZIJN'

 

Als het je lukt om je geest vrij te maken van angsten en je negatieve gedachten uit te schakelen, dan kun je een balans-toestand bereiken, waarin je geest één is met je lichaam. Pas als geest en lichaam harmonieus samenwerken, kan je je doel bereiken. Het is niet hoe goed je bent, maar hoe goed je wilt zijn.

 

Arthur

 

Met dank aan Marc Sluszny die het boek GEDREVEN schreef.


Reviews
↓ Schrijf een review

Naam
E-mail
E-mail mij de reacties op dit artikel